четвъртък, 10 юли 2008 г.

Наближава Олимпиада

През Август ще се наслаждаваме на най-голямото спортно събитие.

XXIX летни олимпийски игри

ще се проведат в Пекин, Китай от 8 август до 24 август 2008 г. Това са първите олимпийски игри, които ще се проведат в Китай.

Надпреварите по футбол, плуване, ветроходство и други спортове ще бъдат в съседни на Пекин градове. Церемонията по откриването ще започне точно в 08:08:08 вечерно време на националния стадион на Пекин. В китайската култура числото 8 се асоциира с просперитета и вярата.

Китай организира игрите с идеята да покаже една различна и интересна култура на света, икономическата си мощ и издигането си като световна сила. Заедно с олимпиадата ще бъдат обсъдени въпросите за замърсяването в страната, човешките права и казуса с независимостта на Тибет. Поради тези пречини бившият президент на МОК - Хуан Антонио Самаранч твърди, че игрите в Пекин ще бъдат най-добрите в историята .

За пръв път на игрите ще участва и параолимпийски атлет с двигателно увреждане, което е един вид революция в олимпийското движение. Южноафриканката Натали ду Тоит, която има пет златни медала от паралимпийските игри в Атина през 2004 ще участва на олимпиадата в Пекин въпреки, че левият ѝ крак е ампутиран


Така че - Пекин, чакаме те.

*Към настоящия момент световния рекорд на 100м за мъже е 9.72 ето тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар